Vanaf 1 januari 2015 is een wereldwijd unieke samenwerking tussen zorg, kunst en cultuur gestart. Theater Maatwerk en Galerie Atelier Herenplaats (onderdeel van Pameijer) werken vanaf nu samen met het rotterdamscentrumvoortheater (rcth).

De organisaties samen willen een nieuwe culturele instelling worden voor mensen met en zonder beperking. Pameijer en het rcth hebben dit convenant gesloten om met elkaar een subsidieaanvraag in te kunnen dienen voor het Kunstenplan 2017-2020. De aanloop hiernaartoe wordt de komende twee jaar door Gemeente Rotterdam reeds financieel ondersteund. Zo willen wij met elkaar op weg naar een nieuwe culturele instelling.

Paul Röttger (rcth) is de artistiek leider van deze samenwerking.
De nieuwe culturele instelling zal enerzijds bestaan uit het geven en bevorderen van professioneel cultuuronderwijs. En anderzijds uit het ontwikkelen van producties waarbij intensief wordt gewerkt met diverse kunstdisciplines; van spel tot dans, van muziek tot beeldende kunst. Deze producties worden gedragen door de kunstenaars, acteurs en studenten die zijn opgeleid door de culturele instelling zelf.

Het initiatief is niet alleen nieuw in Rotterdam, wereldwijd is de opzet nieuw. Het publiek ervaart een combinatie van verschillende kunstdisciplines met mensen die ook wel als ‚de ander’ gezien worden. Het zijn mannen of vrouwen, jong of oud, homo of hetero, met of zonder beperking, die door professioneel theater en cultuuronderwijs tonen wat niet altijd getoond kan worden.Door met de ander inzicht te geven in de ander, werken we aan een wereld waarin we elkaar beter begrijpen. Een wereld waarin kunst en zorg elkaar versterken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: