Vandaag gingen we voor de tweede keer op reis. Net als vorige week gingen we met de tram, de metro en te voet door de stad. Deze keer gebruikten we niet alleen de locaties waar we op bezoek gingen om scenes te improviseren en muziek te maken. Deze keer gingen we vooral in gesprek met ‘de bewoners’ van die locatie. Dus in het bejaardentehuis spraken we onder andere met dementerende ouderen en zorgpersoneel, in het ‘Vrouwen Empowerment Centrum’ spraken we met een groep dames die net klaar waren met een Zumba les en in de Pauluskerk spraken we met kerkgangers en vrijwilligers.

Een bijzondere middag met inspirerende ontmoetingen. Op iedere plek stond een andere vraag centraal. Zo ging het gesprek met de bejaarden mensen over afscheid. ‘’Is afscheid een nieuw begin of is het een einde?’’ Bij de dames in het Empowerment centrum stond de vraag: ‘’liefde of niet?’’ centraal. Deze gesprekken werden alleen gevoerd met de vrouwelijke acteurs, omdat mannen niet welkom zijn in het centrum. Waardoor de mannen samen op straat een gesprek gevoerd hebben. Op het momenten dat iedereen naar buiten kwam, hebben de acteurs voor het centrum samen muziek gemaakt. Het laatste gesprek, bij de Pauluskerk ging over de plaatsen waar mensen vandaan kwamen en waar mensen graag naar toe willen. Zo sprak de een over zijn geboorteplaats en de andere over zijn droomhuis.

Categorie:
Voorstelling to Be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: