De hele week hebben de spelers van ‘To be’ workshops gevolgd van de internationale choreograaf Arkadi Zaides. In deze workshops onderzocht Zaides samen met de acteurs het thema: gastvrijheid, Hoe welkom is de ander? & Hoe welkom voel ik mij?

De werkweek werd afgesloten met een presentatie. Het publiek liep naar binnen met uiteenlopende verwachtingen, maar de reacties waren eensgezind:
‘’Door de vorm krijg je de kans de spelers echt te zien, je kan je voorstellen wie ze zijn en daar heeft een beperking niets mee te maken.’’

Ook Zaides is onder de indruk, de samenstelling van acteurs met en zonder beperking omschrijft hij als enorm speciaal. Voor hem was het een zeer inspirerende week. Op de vraag of hij met deze mensen op een andere manier gewerkt heeft antwoord hij volmondig:
‘’Nee, de triggers zijn hetzelfde, je spoort hen op een zelfde manier aan. Het was een hartverwarmende ervaring. De emoties bevatten geen filter, daardoor krijg je oprechte en directe feedback waar je vervolgens meteen mee aan de slag kan.’’

Net als Zaides kijken de acteurs ook terug op een intensieve week, waarin ze veel geleerd hebben. Maar het was vooral een week waarin ze elkaar hebben leren kennen en waarin het vertrouwen in elkaar iedere dag groter werd. Een van de spelers omschrijft het als:
“Je leert een taal met elkaar spreken, zodat je een manier vindt om met elkaar te communiceren en zo elkaar steeds meer gaat begrijpen en dus vertrouwen.’’

De spelers zijn in deze week echt een groep geworden. Er is een groot verschil tussen de eerste dag en de laatste dag. Een van de spelers zei:
’De eerste dag was vooral wennen en nu durven we meer, iedereen is zichzelf. Ik heb enorm veel zin om met deze groep te gaan repeteren aan de voorstelling ‘To be’.”

Daar hoeven de spelers niet lang op te wachten, dinsdag 14 april beginnen de eerste repetities met Paul Röttger voor de productie die in de 2e helft van seizoen 2015-2016 zal plaatsvinden.

Categorie:
Voorstelling to Be
Tags:
,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: